Tapani Rinne: Näkökulmia hatusta

TapaniHattu on se tyhjä paikka, mistä nokkela tyyppi ottaa tiukassa paikassa vastauksen. Hattu on toisaalta myös näkemyksen rajoittaja, joka tuottaa rooliin liittyvää yksiulotteista ajattelua. Pannaan nyt jäitä hattuun ja tehdään viileän asiallinen hattuanalyysi.

1. Tyhjästä hatusta tulee arvauksia

Kun johtaja ottaa nopean päätöksen hatusta, hän hyödyntää intuitiivista ajattelua. Intuitiota on olemassa kahta lajia: hattutemppuilijan intuitio ja osaajan intuitio. Havainnollistetaan hattutemppuilijaa: Päätä, onko gao matala vai korkea. Miten intuitiosi auttaa sinua? Joudut ottamaan hatusta puhtaan arvauksen. Paitsi jos olet kiinanosaaja.

Herbert Simon on tutkinut shakkimestareita ja tullut siihen tulokseen, että mestari näkee pelilaudan asetelman toisin kuin aloittelija. Aloittelija voi tarjota intuitiivisesti jonkin siirron, mutta se tulee hatusta, joka on jokseenkin tyhjä. Asiantuntija näkee pelitilanteen ja kytkee sen muistissaan oleviin, kenties tuhansiin kokemuksiin, ja tuottaa nopeasti täydestä hatustaan älykkään siirron. Se on osaajan intuitiota, todellista osaamista.

2. Hattuja pitää osata vaihtaa

Johtoryhmän jäsenet ovat usein jonkin funktion tai yksikön johtajia. Siten jokaisella on jo yksi johtajan hattu, joka velvoittaa pitämään oman osaston toimintakunnossa. Johtoryhmän jäsenyys tarjoaa vielä toisen, hiukan erilaisen hatun. Se hattu sisältää velvoitteen katsoa kokonaisuuden etua ja tuottaa innostusta myös kollegoille.

Roolin vaatimusten mukainen toiminta on fiksulle ihmiselle teoriassa selvää, mutta ei läheskään kaikkialla vallitseva käytäntö. Vaatii fiksultakin harjoittelua ja lujaa luonnetta, mutta näin se on: hattua pitää vaihtaa kokoushuoneen ovella.

3. Johtoryhmäläiset täyttävät hattujaan

Oikeat johtoryhmän jäsenet kehittävät itseään johtajana. He hankkivat tietoa, kasvattavat johtamisosaamista ja tukevat kollektiivista johtajuutta. Lisäksi he valmistautuvat kokoukseen tutustumalla ennakkomateriaaliin. Eli kaiken aikaa täyttävät hattujaan!

Hyvissä johtoryhmäläisen hatuissa on todellista tietoa ja johtamisen asiantuntemusta, eli hattujen kantajan käytössä on siis asiantuntijan intuitio. Tärkeiden päätösten tekeminen ajan ja ajatuksen kanssa on fiksulle ihmiselle teoriassa selvää, mutta eipä ole sekään nykyjohtamisessa vallitseva käytäntö. Siksipä täysi hattu on erittäin tärkeä, koska se mahdollistaa melko hyviä päätöksiä melkoisessa kiireessäkin.

TR, hattufani

P.S. – Johtoryhmän yhteistyön ja tulosten taso on todella gao, jos johtoryhmäläinen voi ottaa nopean vastauksen myös kaverin hatusta! Lue lisää kirjasta Vesa Ristikangas – Tapani Rinne: Johtoryhmästä tähtijoukkue.

 

Tahtijoukkue kansi

Johtoryhmästä tähtijoukkue ilmestyy englanniksi helmikuussa 2018!

Pääsemme kansainvälisille markkinoille nimellä STELLAR MANAGEMENT TEAMS. Kustantajamme on  Routledge, maailman suurin akateeminen kustantamo humaanisten ja sosiaalisten tieteitten alalla.

www.routledge.com/9780815372943

*******************

Johtoryhmästä tähtijoukkue ilmestyi 2014. Tässä on
Ambitio-blogin lukijoille näytteeksi kirjan esipuhe:

Lataa maksuton näyte kirjasta!

Rinne Tähti

Ambition blogit

Yksilöllisiä mielipiteitä, fiksua ajatusten herättämistä tai reilusti väärässä olemista. Päätä itse, vastuu siirtyy lukijalle - joka voi toki väittää vastaan tai muuten vain kommentoida.