Tapani Rinne: Bonuksistako apua tiukkaan tilanteeseen?

Venenurin

Eräs asiakkaani elää yhtiönsä kanssa nyt ns. haastavia aikoja. Tuloksen tekeminen on ollut vaikeaa. Pohdimme hänen kanssaan auttaisiko rahan tarjoaminen ihmisiä venymään parempaan tulokseen.  Mietintä oli kivuliasta, koska kaikesta jaettavasta piti oikeastaan tinkiä. 

Muistinpa siinä tarinan vanhasta kirjastani Myrskyn jälkeen:

”Sveitsissä selvitettiin aikoinaan kyselyillä, kuinka ydinjätteiden sijoitus voitaisiin ratkaista. Ihmisiltä kysyttiin mielipidettä kahdessa ryhmässä kahdella eri tavalla:

A. Hyväksyisitkö ydinjätteen loppusijoittamisen kotikuntasi alueelle?

B. Hyväksyisitkö ydinjätteen loppusijoittamisen kotikuntasi alueelle, jos saisit siitä joka vuosi kuuden viikon palkkaasi vastaavan korvauksen?

Ydinjätepaikkakunnan maine ja kiinteistöjen arvot yleensä kääntyvät laskuun, mutta yllättävästi A-ryhmässä kysymykseen tuli kyllä-vastauksia peräti 50 %. Miksi niin moni oli valmis hyväksymään ikävän ratkaisun? Ihmiset kokivat, että jonkun oli joka tapauksessa otettava vastuu ydinjätteistä. Vastuunottaminen oli kyllin hyvä syy, se oli heidän johtotähtensä.

Toisessa kysymysvaihtoehdossa tarjottiin vastuunottamisen mahdollisuuden lisäksi vielä taloudellistakin hyötyä. Voisi luulla, että kaksi hyvää syytä auttaisi useampia B-ryhmäläisiä vastaamaan myönteisesti kuin A-ryhmässä. Mutta vain 25 % vastasi kyllä. Tässä tapauksessa toki kumpikin perustelu oli positiivinen, mutta ne veivät eri suuntiin. Vastuunottamisen tarjoama tyydytys ja taloudellinen hyöty eivät monien mielestä sovi yhteen ja siksi ne kumosivat toistensa vaikutuksen.”

Asiakkaani päätyi uudenlaiseen vastuun jakamiseen ja työntekijöiden osallistamiseen.  Siitä on lyhyessä ajassa seurannut uudenlaista venymistä ja hankala näyttää nyt vähemmän hankalalta. Niin se toimii.

Tapani

- joka kyllä ottaa mielellään vastuuta J

Lähde: Rinne Tapani. 2009. Myrskyn jälkeen – Johtamisen ja coachingin parhaita käytäntöjä                                                     talousmyrskystä selviytymisen arkeen. Tammi.

 

 

Tahtijoukkue kansi

Johtoryhmästä tähtijoukkue ilmestyy englanniksi helmikuussa 2018!

Pääsemme kansainvälisille markkinoille nimellä STELLAR MANAGEMENT TEAMS. Kustantajamme on  Routledge, maailman suurin akateeminen kustantamo humaanisten ja sosiaalisten tieteitten alalla.

www.routledge.com/9780815372943

*******************

Johtoryhmästä tähtijoukkue ilmestyi 2014. Tässä on
Ambitio-blogin lukijoille näytteeksi kirjan esipuhe:

Lataa maksuton näyte kirjasta!

Rinne Tähti

Ambition blogit

Yksilöllisiä mielipiteitä, fiksua ajatusten herättämistä tai reilusti väärässä olemista. Päätä itse, vastuu siirtyy lukijalle - joka voi toki väittää vastaan tai muuten vain kommentoida.