Tapani Rinne: Viisi vinkkiä vuodelle 2016

Ilotulitus2016Entä jos joku alkaisi havaita sinussa uusia ja outoja ilmiöitä:

1. Myönteisiä tunteita – ihmisen ei tarvitse aina olla tyytyväinen ja onnellinen, mutta entä jos sinä kuitenkin melko usein näyttäisit olevasi jostakin iloinen, innostunut, ylpeä, kiitollinen...?

2. Sitoutumista – ihmisen työ voi olla melko rankkaa ja perhe-elämäkin siinä rinnalla kohtuullisen vaativaa, mutta entä jos sinä kuitenkin melko usein ilmaisisit olevasi täysillä mukana tiimissä/porukassa/työyhteisössä, vastaavasi osaltasi perheen turvallisuudesta kaikissa oloissa, huolehtivasi itsestäsi ja omasta tärkeästä harrastuksestasi...?

3. Tärkeitä ihmissuhteita – ihmisen aika kuluu enimmäkseen töissä ja tehtäviin keskittyessä, mutta entä jos sinä kuitenkin melko usein viestittäisit ihmisten merkityksen tosi tärkeille työkavereille, rakkaille perheenjäsenille, merkittäville sukulaisille, läheisille ystäville...?

4. Tarkoitusta – ihmisen työ ja tekeminen voi olla joskus sekavaa ja elämä monissa kohdissa tarkemmin tarkasteltuna ehkä merkityksetöntä, mutta entä jos sinä kuitenkin melko usein toteaisit tyytyväisenä, että juuri sillä työllä/tekemisellä on merkitystä sinulle itsellesi ja sillä työllä/tekemisellä on merkitystä muille ihmisille ja koko sinun elämälläsi voi olla joillekin suuri merkitys, ihan vain joidenkin pienten, hyvää tuottavien tekojen kautta...? 


5. Aikaansaamista – ihmisen tekemisen tuotokset ovat nykyään usein hyvin abstrakteja ja tavoitteet kovin kaukaisia, mutta entä jos sinä kuitenkin melko usein pysähtyisit ja huokaisisit tyytyväisenä: taas otin askeleen eteenpäin, taas yksi rivi lisää valmiiden töiden listaan, taas yksi rasti tehty, sitoumus hoidettu, vaihe suoritettu, päivä pulkassa ...?

Näitä kannattaa kokeilla!

Ryhdyin viime vuonna kääntämään kirjaamme (Ristikangas V. & Rinne T. Johtoryhmästä tähtijoukkue. Talentum 2014.) englanniksi ja juutuin uuden vuoden tienoilla sivulle 199 pohdiskelemaan edellä kuvattuja ilmiöitä. Ne ovat Martin Seligmanin Flourish-kirjassa esittelemästä PERMA-mallista, ja editoin kirjastamme itseäni varten nuo toimintaan haastavat ideat.  Otin kaikki viisi itselleni kokeiltavaksi vuodelle 2016.  Huomasin hyvin pian, että vaikutus on yllättävä, kun tuo ”melko usein” tapahtuu vähintään päivittäin. - Ylläty sinäkin ja kokeile!

Tapani Rinne
koeihminen

 

P.S. Jos olet jo valmiiksi positiivinen, kannattaa varoa ettet ala kukoistaa liikaa... 

 

Tahtijoukkue kansi

Johtoryhmästä tähtijoukkue ilmestyy englanniksi helmikuussa 2018!

Pääsemme kansainvälisille markkinoille nimellä STELLAR MANAGEMENT TEAMS. Kustantajamme on  Routledge, maailman suurin akateeminen kustantamo humaanisten ja sosiaalisten tieteitten alalla.

www.routledge.com/9780815372943

*******************

Johtoryhmästä tähtijoukkue ilmestyi 2014. Tässä on
Ambitio-blogin lukijoille näytteeksi kirjan esipuhe:

Lataa maksuton näyte kirjasta!

Rinne Tähti

Ambition blogit

Yksilöllisiä mielipiteitä, fiksua ajatusten herättämistä tai reilusti väärässä olemista. Päätä itse, vastuu siirtyy lukijalle - joka voi toki väittää vastaan tai muuten vain kommentoida.